19. NEDELJA MED LETOM; 09. 08. - 16. 08. 2020

 1. V povezanosti s koronavirusom veljajo navodila SŠK z dne 21. julija, ki nas vabijo k previdnosti, potrpežljivosti in varovanju sebe in drugih ter zahtevajo od nas, da za nedeljske in praznične maše v nabiralnik na listkih oddamo svojo telefonsko številko. Bog nas živi. Več pa najdete na oglasnih deskah in na spletni povezavi na naslovu: http://katoliska-cerkev.si .   
 2. V tem tednu naj nas medsebojno po družinah povezuje molitev desetke, ki je Svetega Duha poslal in jo ob še drugih molitvah, npr. molitvi ob epidemiji, večerni molitvi, molimo kot družina za končanje epidemije ter za obolele, za njihove svojce, za zdravstveno osebje in za modrost naših državnih voditeljev in za namene, ki sem jih že omenil.  Ugasnemo TV in druge naprave, se zberemo okrog mize, prižgemo svečo in zmolimo vsaj desetko  in molitev v času epidemije.
 3. V soboto obhajamo praznik Marijinega vnebovzetja – veliki šmaren. Marija je bila z dušo in telesom vzeta v nebeško slavo, kar tudi nas potrjuje v veri, da je tudi za našo človeškost v nebesih pripravljen prostor. Tudi za nas, ki nismo božanska bitja in za našo prihodnost, je predvideno bivanje v nebesih skupaj z učlovečenim Sinom Jezusom Kristusom. Rojstvo Device Marije za nebesa torej tudi v nas poraja goto-vost naše prihodnosti pri Bogu. Na ta praznik bomo tudi letos obnovili izročitev Slovenskega naroda Mariji, ko se bomo zahvalili, da je Bog po njeni priprošnji v prvem valu koronavirusne bolezni obvaroval naš narod hujših posledic. Obenem pa se tudi močno zavedamo, kako zelo potrebujemo njeno pomoč tudi v nadaljnjem spopadanju s to boleznijo. To bosta v škofijskem merilu storila naša škofa na Sveti Gori in v Logu pri Vipavi, mi pa pri mašah v Novi vasi in na Pučah.
 4. V petek, 14. avgusta, na predvečer Marijinega vnebovzetja, vabijo na praznovanje v Strunjan ob 19.30 uri, ko bo slovesnost vodil g. škof Jurij Bizjak, po maši pa bo običajna procesija. Na sam praznik bodo maše kot je razvidno na plakatih.
 5. Na praznovanje vabijo tudi na Zvroček v soboto na sam praznik, ko bosta sveti maši ob 10.00 uri dopoldne in ne ob 11.00 uri ter ob 18.00 uri. Od 17.00 ure do maše pa bo molitvena ura.
 6. V nedeljo je god svetega Roka, ko je v spomin na kugo sveta maša  v Novi vasi. Iz drugih vasi ste vabljeni, da poromate v Novo vas k sveti maši, ki bo ob 8.30 uri, da se mu priporočimo, da bi bili obvarovani pred nevarnostjo koronavirusa.
 7. V Novi vasi bo v soboto in nedeljo pri maši ofer za potrebe cerkve.
 8. Bog plačaj vsem, ki ste se udeležili praznovanja Marije Snežne v Svetem Petru in pri njej sodelovali. Bog plačaj tudi za dar, ki ste ga prispevali pri ofru in je bil za župnika. Ga darujem za cerkev v Svetem Petru.
 9. Ob Krištofovi nedelji smo v akciji MIVA zbrali v Krkavčah 784,00 €, v Koštaboni pa 386,00 €. Bog plačaj.
 10. Pred kratkim smo v Koštboni dobili nazaj popravljene in restavrirane svetilke – laterne za procesijo. Sedaj imamo še nalogo, da opravljeno delo mojstrom plačamo. Plačilo za vse svetilke znaša 2.245,00  €. Kdor more in je pripravljen pomagati pri tem delu, lahko odda svoj dar kot je navada gospe Adrijani Baruca ali pa meni. Bog plačaj.
 11. Še vedno veljajo  navodila,  objavljena po radiu in drugih medijih ter jih najdete na internetu na spletu na naslovu (https://www.nijz.si/).
 12. Bog vas blagoslavljaj in vodi, da boste ostali v ljubezni in zdravi. Bog nas živi.
 13. Spored svetih maš in druga oznanila  lahko dobite tudi na spletnih straneh župnije Krkavče - Koštabona. Potrebno je odtipkati Župnija Krkavče ali Koštabona, ali pa http://zupnija- kostabona.rkc.si