30. NEDELJA MED LETOM – MISIJONSKA NEDELJA; 24. 10. – 31. 10. 2021

 1. Upoštevajmo vsa navodila in priporočila, ki jih prejemamo v povezanosti z epidemijo in izpolnjujmo pogoj PCT ter pomnožimo molitev za končanje epidemije h kateri nas vabijo naši  škofje. Več  na kratko najdemo na oglasnih deskah ali na spletni strani Župnije, v celoti pa na spletni strani Katoliške Cerkve na naslovu http://katoliska-cerkev.si. Ostanite zdravi in Bog nas živi in naj vas blagoslavlja ter varuje. Sem z vami povezan v molitvi.
 2. V tem tednu ni pouka – otroci imajo počitnice, zato tudi ni verouka. Želimo jim počitka in naj si naberejo novih moči za nadaljnje delo.
 3. V tem tednu bo pol ure pred mašo prilika za spoved v vseh vaseh ob priliki praznika Vseh svetih in Spomina vernih rajnih ter priložnosti za to, da naredimo popolni odpustek. Pogoji so sledeči: Cerkev naklanja v prvih osmih dneh novembra popolni odpustek za vsak obisk pokopališča in molitev za rajne. Prav tako ga je mogoče prejeti v vseh cerkvah in javnih kapelah 1. in 2. novembra ter na prejšnjo in naslednjo nedeljo, če smo bili pri spovedi in obhajilu ter izpovedali vero in molili po namenu svetega očeta. Na razpolago bo domači župnik.
 4. Rožni venec molimo v oktobru, 20. minut pred mašo v cerkvi, takrat ko je maša,   pa tudi doma po družinah naj odmeva ta molitev. Če ni časa za en del rožnega venca, se potrudi-mo, da zmolimo vsaj eno desetko. Tako naj nas v tem tednu medsebojno po družinah povezuje molitev desetke, ki si ga Devica od Svetega Duha spočela in jo molimo za svetost družin, za nove duhovne poklice ter za odvrnitev in končanje epidemije v čast MB in sv. Roku.
 5. Bog povrni za današnje darove, ki ste jih prispevali in so namenjeni misijonom in našim misijonarjem. Ob materialnih prispevkih ne pozabimo na molitev za misijonarje in misijone.
 6. Molitve za rajne in blagoslov grobov bo v soboto po maši v Novi vasi, v Svetem Petru v nedeljo popoldne ob 15.00 uri, v Koštaboni na Vse svete po maši, ki bo ob 10.30 uri in v Krkavčah ob 15.00 uri ter v Padni na Spomin vernih rajnih, 02. novembra po maši,  na Pučah prav tako 02. novembra na Spomin vernih rajnih po maši, ki bo popoldne. Kdaj bodo maše bo še oznanjeno.
 7. V ponedeljek 04. oktobra se je srečala volilna komisija za izbiro članov ŽPS in pregledala lističe z izbiro članov, ki je potekala v nedeljo 26. 09. 2021. V Koštaboni je bilo razdeljenih 40 lističev in vrnjenih 35, v Krkavčah pa 85 in vrnjenih 57. V Župniji je bilo torej razdeljenih 125 lističev, vrnjenih pa 92. Kako ste pa izbirali si lahko ogledate na oglasnih deskah ali pa na spletni strani Župnije. Izbrani so tisti, ki so za posamezno vas prejeli največ glasov in so zapisani kot prvi ter so močneje poudarjeni. Upam, da bodo zaupanje sprejeli.
 8. Ustanovno srečanje članov ŽPS bomo imeli 04. novembra. Člani boste prejeli vabila s programom.
 9. Prihodnjo nedeljo bomo v Svetem Petru obhajali žegnanjsko nedeljo s slovesno peto sveto mašo in ofrom za potrebe domače cerkve. Vabljeni. Prav tako vabljeni tudi k praznovanju sv. Simona in Juda Tadeja že v četrtek na njun god.
 10. Člane ŽK, ki se želijo udeležiti Družbenega vikenda v Strunjanu, sporočam, da je samo prispevek za kosilo. Prijavite se ga. Marjani Plesničar Jezeršek, ali pa voditeljici naše ŽK ga. Miri Bažec.
 11. Kapelica v Novi vasi je bila v tem tednu prepleskana, ob kapelici pa je bila urejena okolica. Manjkajo še nekatere finese. Naša naloga, je v tem, da bomo zbrali denarna sredstva za poplačilo. Bog plačaj vsem dobrotnikom do sedaj. V tem tednu pričakujte pisma kot vabilo za pomoč pri poravnavi dolgov. Hvala.     
 12. Prosim za mašne namene,  v  Krkavčah, Pučah,  v Koštaboni, Padni,  Novi vasi in še posebej v Svetem Petru.  Bog plačaj. Lahko naročite ob priliki svete maše, po telefonu ali po elektronski pošti.   
 13. Spored svetih maš in druga oznanila  lahko dobite tudi na spletnih straneh župnije Krkavče - Koštabona. Potrebno je odtipkati Župnija Krkavče, ali pa http://zupnija-kostabona.rkc.si