2. VELIKONOČNA NEDELJA – BELA; NEDELJA BOŽJEGA USMILJENJA; 11. 04. – 18. 04. 2021

  1. Ukrepi, ki jih je sprejela SŠK na podlagi ukrepov in navodil Vlade Republike Slovenije so se glede bogoslužja vrnili na čas pred Veliko nočjo, kar  začne veljati v ponedeljek – torej jutri. Ostane nam torej potrpežljivost, solidarnost in previdnosti v varovanju lastnega in zdravja drugih ter molitev za prenehanje in končanje epidemije h kateri nas vabijo škofje. Več pa na kratko najdemo na oglasnih deskah ali na spletni strani Župnije, v celoti pa na spletni strani Katoliške Cerkve na naslovu http://katoliska-cerkev.si. Ostanite zdravi in Bog nas živi in naj vas blagoslavlja ter varuje. Sem z vami povezan v molitvi.
  2. Verouk se za sedaj kljub vsemu nadaljuje na daljavo, kar pomeni, da ste starši skupaj z otroci naprošeni, da vzamete naprej naslednjo snov in sicer: 1. razred nalogo št. 21- PRAZEN GROB, stran 63; 2. in 3. razred naloga št. 23 – Jezus je vstal in živi; 4. in 5. razred naloga št. 20 – Jezus je luč sveta; za otroke v Svetem Petru bo obvestilo poslal katehet Jakob; 6. in 7. razred naloga št. 19 – Nismo videli še česa takega; ter 8. in 9. razred naloga št. 18 – Zakramenti so znamenja ljubezni.  Skupaj s starši ste povabljeni da molite in  spremljate sveto mašo po TV in radiu Ognjišče ali na spletni strani Koprske škofije na povezavi:  https://skofija-koper.si/prenos/.  Na spletni strani Župnije dobite Družinsko bogoslužje za 2. velikonočno – belo nedeljo; Nedeljo Božjega usmiljenja.  Na spletnem naslovu: http://sku.rkc.si  ali na naslovu pastoralni portal Pridi in poglej, pa dobite razne kateheze in še marsikaj drugega.
  3. V tem tednu naj nas medsebojno po družinah povezuje, molitev desetke, ki je za nas s trnjem kronan bil. Molimo za svetost družin, za nove duhovne poklice in za odvrnitev ter končanje epidemije v čast MB in sv. Roku po možnosti ob 20.00 uri, ko nas k molitvi vabijo zvonovi naših cerkva po župniji.  Ugasnemo TV in druge naprave, se zberemo okrog mize, prižgemo svečo in zmolimo ter dodamo molitev v času epidemije, ki jo najdete na spletu ter večerno molitev.
  4. V nedeljo začnemo z molitveno osmino za duhovne poklice, ki ima geslo: »Pripadaj, išči in se odloči«. Več o tem prihodnjo nedeljo.
  5. Zahvala vsem, ki ste poskrbeli za lepoto cerkva ob praznikih, pa tudi vsem, ki ste se me za praznike spomnili z voščili. Bog plačaj.
  6. Še vedno se obračam na vas s prošnjo za mašne namene v  Krkavčah, Koštaboni, Padni, Novi vasi in na Pučah, kjer sem praktično brez njih.  Bog plačaj. Lahko naročite ob priliki svete maše, po telefonu ali po elektronski pošti.        
  7. Veljajo nova navodila glede koranavirusa,  objavljena po radiu in drugih medijih ter jih najdete na internetu na spletu na naslovu (https://www.nijz.si/).
  8. Spored svetih maš in druga oznanila  lahko dobite tudi na spletnih straneh župnije Krkavče - Koštabona. Potrebno je odtipkati Župnija Krkavče ali Koštabona, ali pa http://zupnija-kostabona.rkc.si