2. ADVENTNA NEDELJA; 04. 12. – 11. 12. 2022

  1. Verouk je redno po sporedu za vse skupine kot je razvidno na oglasnih deskah ali pa na spletni strani župnije.
  2. V sredo, 07. decembra bo ob 19.00 uri v Svetem Petru v prostorih zakristije srečanje za starše prvoobhajancev. Starši ste prejeli vabilo po elektronski pošti. Si poglejte.
  3. Obhajamo že 2. adventno nedeljo in naj ne bo advent le v nakupovanju, zunanjem blišču, lučkah in veseljačenju, kar nam hoče vsiliti svet potrošništva in medijev, temveč naj bo v veselju in tihem pričakovanju Jezusovega rojstva, zato se odprimo uresničevanju dobrih del, obiskovanju svete maše tudi med tednom in molitvi v cerkvi in doma po družinah, kjer ob adventnem vencu in dveh prižganih svečah molimo molitev: Je angel Gospodov oznanil Mariji…, ki je molitev pričakovanja ter molitev desetke, ki je tebe Devica v nebesa vzel za pripravo na božič, za svetost družin, za nove duhovne poklice ter za odvrnitev in končanje epidemije v čast MB in sv. Roku in za mir v Ukrajini v čast MB, Kraljici miru.
  4. Škofijska gimnazija v Vipavi vabi v soboto 10. decembra na dan odprtih vrat od 9.00 ure dalje, ko bodo predstavili šolo in dijaški dom. Dan je namenjen otrokom 8. in 9. razredov in staršem. Več najdete na spletnem naslovu: www.sgv.si.
  5. Miklavž sporoča, da pride in bo obiskal otroke ter jih obdaroval, odrasle pa nagradil s kulturno predstavo prihodnjo nedeljo, 11. decembra ob 16.00 uri v stari šoli v Koštaboni.
  6. Leto se bliža koncu, ko ste po običaju vabljeni, da poravnate mežnarijo in zvonarijo, ki bo odslej znašala po dogovoru z mežnarji in člani gospodarskega sveta 30,00 €, kar je vrednost dveh litrov olja. Če kdo ne zmore daru 30,00 €, pa naj svoj dar odda mežnarju v materialu - torej 2 litra olja. Bog plačaj tudi v imenu mežnarjev, ki opravljajo čudovito delo služenja skupnosti. Tisti, ki imate v najemu cerkveno zemljo pa poravnajte najemnino po pogodbi. Bog plačaj.  
  7. V zakristiji župnijske cerkve in zakristijah podružnih cerkva je možno  dobiti Marijanski koledar za leto 2023. Cena je 3,00 €      
  8. Prosim za mašne namene še posebej v Krkavčah, Padni, pa tudi po drugih vaseh.  Bog plačaj. Lahko naročite ob priliki svete maše v zakristiji, po telefonu ali po elektronski pošti. S 01. septembrom se je po določilu SŠK spremenil dar za sveto mašo, ki  sedaj znaša 23,00 €.
  9. Spored svetih maš in druga oznanila  lahko dobite tudi na spletnih straneh župnije Krkavče - Koštabona. Potrebno je odtipkati Župnija Krkavče, ali pa http://zupnija-kostabona.rkc.si